středa 19. května 2010

Žádný občan této republiky nemá na státním dluhu sebemenší podíl

Žádný občan této republiky nemá na státním dluhu sebemenší podíl
Projev neskonalé drzosti a malosti
PRAHA – Velká voda, ničící majetek i životy občanů, logicky postavila »složenku« Mirka Kalouska na vedlejší kolej.
Je smutné, když konstatujeme, že nic »lepšího« nemohlo TOP 09 a partičku kolem někdejšího nejlepšího světového ministra financí potkat. V dnešních denících pravděpodobně bude zrůdná kauza podivné politické strany, kterou bezesporu je, zapomenuta, či jen krátce zmíněna.
»Já tolik peněz, co mám zaplatit, nemám,« píše důchodkyně Bohuslava Helová. »Na vkladní knížce mám jen 5O OOO Kč a z toho 15 OOO Kč bych si chtěla nechat na pohřeb. Tak nevím, co budu dělat, syn je bez práce a nemůže mi pomoci,« napsala.
Ano, dál se věnujeme předvolebnímu nápadu strany, která posbírala na politickém trhu kdejakého přeběhlíka, který touží po moci stejně jako pan Kalousek.
Váš dluh je dva miliony
»Se složenkou to pan Kalousek opravdu přehnal, tady končí legrace, když lidé kolabují,« sdělil ve zkušebním vysílání nové internetové RHF TV americký ekonom George Mansfeld. Situace je navíc podle jeho výpočtů zcela opačná: »Současný režim, který privatizoval několikabilionové národní jmění, dluží každé plnoleté Češce a Čechovi dva miliony korun. Až je budete mít na účtech, lze hovořit o tržním hospodářství,« vysvětlil Mansfeld. »Místo fiktivních, propagandistických složenek od exministra financí Miroslava Kalouska by tedy mělo ministerstvo financí a národní banka začít rozesílat skutečné šeky, což by bylo nejen spravedlivé, ale pomohlo by to i rozhýbat stagnující ekonomiku, « pravil Mansfeld.
Nejvyšší státní zastupitelce Renatě Vesecké, adresoval dopis doc. PhDr. Ota Lev, CSc.:
»Obdržel jsem upomínku k úhradě dluhu ve výši 121 000 Kč od pana Miroslava Kalouska. Protože panu Kalouskovi ani nikomu jinému nic nedlužím, prosím o prošetření, zda uvedeným jednáním nebyl spáchán trestný čin pokusu o podvodné vylákání peněz. Prosím o podání informace o výsledku šetření,«, píše v dopisu, který má naše redakce k dispozici.
Ubohé strašení
»Používat strach jako reklamní nástroj politické kampaně mi přijde ubohé,« komentovala Kalouskovu složenku vedoucí lidovecké kandidátky ve Středočeském kraji Lenka Ptáčková-Melicharová. Povšimněte si prosím – jde o členku KDU-ČSL, tedy strany, jejímž členem, a dokonce předsedou, byl svého času právě pan Kalousek. Lidoveckou kandidátku nechci urazit, proto jen opatrně připomínám, že si oba kdysi říkali bratře a sestro.
»Máme předplaceno,« píše v mailu mj. Květa Knížková. »Dnes jsme dostali též pozdrav od pana Kalouska. Má vůbec tento pán zdravý rozum? My všichni, co jsme celý život pracovali, pošleme rovněž poukázky našim vládním činitelům, kteří byli ve vládě od roku 1990 a rozkradli anebo rozprodali do pochybných rukou veškerý majetek, který za 40 let byl vybudován. Tento majetek každý občan zaplatil svou poctivou prací. Po druhé po roce 1990 jsme zase tento majetek platili při oddlužení bank, aby se mohly prodat do cizích rukou. Banky místo aby vymáhaly dluhy od všech těch pochybných privatizátorů, tak bylo jednodušší, aby to zaplatil stát. My, kterým je dnes osmdesát, máme předplaceno,« napsala a připomněla, že Kalousek studoval za »pochybného režimu.« Měl by si podle ní zamést před vlastním prahem a neotravovat lidi. »Dostal se ke korytu ve vládě za naše peníze,« zdůrazňuje. Jeho »nápad« označuje za nehorázný.
Z Českých Budějovic napsal Josef Vaník. Ano, dopis adresovaný M. Kalouskovi. Dnes můžeme napsat, že již klasicky připomíná, že oslovení »vážený« nemá důvod k jeho oslovení použít. »Váš nejapný vtip se složenkami na úhradu státního dluhu ve výši 121 000 Kč na každého občana České republiky je projevem vaší neskonalé drzosti a malosti. Žádaný občan této republiky, který nemá možnost ovlivňovat tok státních financí, nemá na tomto dluhu sebemenší podíl. Jste to naopak vy, kdo se na růstu tohoto dluhu podílel.« Závěr jeho dopisu těžko doslova zveřejnit. Přepišme ho do jiného formátu: Mlčte, pane Kalousku...
Standardním doporučením adresovaným panu Kalouskovi je, aby zmizel z české politiky, nejlépe ihned. »Hrabe pod sebe, teď aktuálně za hrabata a knížata. A to si říká křesťan. Kdyby existoval Bůh, tak ho nakope ..., víte kam.« Ano, i takový názor lze najít v korespondenci a telefonických rozhovorech. Co dodat?
Neváhejte a posílejte dál složenky, které vám Kalousek poslal, nevyplaceně na adresu
Celostátní kancelář TOP 09
Michnův palác, budova č. 2
Újezd 450/40
118 00 Praha 1 - Malá Strana.

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka