středa 14. prosince 2011

Proč se církve bojí inventarizace majetku?

Proč se církve bojí inventarizace majetku?

Vydávání majetku církvím se může zkomplikovat. Legislativní rada vlády totiž požádala o to, aby byla před vydáním majetku provedena jeho inventarizace. Církve to vášnivě odmítají.
Vicepremiérka a šéfka Legislativní rady Karolína Peake (VV) novinářům řekla, že rada tak chce zabránit budoucím sporům, kdy by úředníci vydali majetek, který není ve vlastnictví státu. Ministerstvo kultury podle ní s tímto návrhem souhlasí.
Poslanec KSČM Vladimír Koníček postoj rady vlády plně podpořil. »Stát přece musí mít jasno, co vůbec bude vydávat. Postoj Legislativní rady vlády jen dokazuje, že v tom zatím nemá zdaleka takové jasno, jak tvrdil exministr Besser,« řekl Haló novinám Koníček.
Církve po oznámení názoru legislativní rady vlády znervózněly. »Takový postup může celý zákon zhatit, protože si jeho technické provedení nedokážu moc dobře představit,« řekl deníku Právo, který na postoj rady upozornil, předseda církevní komise a ekonom pražského arcibiskupství Karel Štícha.
Pokud současná verze návrhu zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi neuspěje, chtějí se církve se státem o majetek soudit. »O soudní cestě budeme uvažovat,« řekl sekretář biskupské konference Tomáš Holub.
(ste)
13. 12. 2011(ste)

Štítky:

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka